PET (Preliminary English Test)

Γιατί να πάρω το PET;

Εάν στόχος σας είναι:
 • Να επικοινωνείτε με ευχέρεια στα αγγλικά σε καθημερινές καταστάσεις
 • Να διαβάζετε απλά κείμενα ή άρθρα περιοδικών
 • Να συντάσσετε επιστολές που αφορούν σε γνωστά/συνηθισμένα θέματα
Τότε το PΕΤ είναι η κατάλληλη εξέταση για εσάς.

Τα πλεονεκτήματα του PET


Η απόκτηση του ΡΕΤ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:
 • Το ΡΕΤ ισχύει εφ’όρου ζωής.
 • Το ΡΕΤ είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα για επαγγελματικούς σκοπούς και σπουδές.
 • Αναγνωρίζεται επίσημα από χιλιάδες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και δημόσιους οργανισμούς ως ένα βασικό πιστοποιητικό Αγγλικών.
 • Αποτελεί ένα ιδανικό βήμα για να προχωρήσετε και σε εξετάσεις για υψηλοτέρου επιπέδου πιστοποιητικά όπως το First Certificate in English (FCE).
 • Η εξέταση ΡΕΤ χρησιμοποιεί καταστάσεις της καθημερινότητας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά στην προσωπική σας ζωή και να επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας στις γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεστε περισσότερο, προσδίδοντάς σας επιπλέον αυτοπεποίθηση.
 • Η εξέταση ΡΕΤ καλύπτει και τις τέσσερεις σημαντικές γλωσσικές δεξιότητες: ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία. Επομένως, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας στην χρήση των Αγγλικών σε καθημερινές καταστάσεις.
 

Επίπεδο γνώσης PET

Το ΡΕΤ κατατάσσεται στο επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις σύγχρονες Γλώσσες (CEFR) – ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πλαισίου περιγραφής της γλωσσικής ικανότητας με έξι επίπεδα (Α1-Γ2) που αναπτύχθηκε με τη συμβολή του Cambridge ESOL.

Στο επίπεδο Β1 ο μέσος χρήστης Αγγλικών θα πρέπει να:
 • Κατανοεί το βασικό νόημα οδηγιών ή δημοσίων ανακοινώσεων
 • Ανταπεξέρχεται στις περισσότερες καταστάσεις που θα βιώσει ταξιδεύοντας σε μία αγγλόφωνη χώρα
 • Κάνει απλές ερωτήσεις και να μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις επαγγελματικού ενδιαφέροντος
 • Συντάσσει επιστολές επάνω σε γνωστά θέματα.
 

Τι περιλαμβάνει η εξέταση PET

Η εξέταση ΡΕΤ απαρτίζεται από τρεις ενότητες- Reading/Writing, Listening και Speaking:

Reading/Writing (Κατανόηση και Παραγωγή Γραπτού Λόγου): 1 ώρα και 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να μπορείτε να κατανοήσετε πληροφοριακά κείμενα όπως πινακίδες, φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά. Οι εξεταζόμενοι θα έρθουν σε επαφή με άγνωστες λέξεις και δομές που αποσκοπούν στην γενικότερη κατανόηση του περιεχομένου των ασκήσεων οι οποίες περιλαμβάνουν σύνταξη σύντομου μηνύματος, έκθεσης ή κάποιας επιστολής 100 περίπου λέξεων. Επίσης θα κληθούν να συμπληρώσουν προτάσεις με τρόπο τέτοιο ώστε να έχουν παρόμοιο νόημα με προτάσεις που δίνονται.

Listening (Κατανόηση Προφορικού Λόγου): 30 λεπτά

Στην ενότητα αυτή θα πρέπει να κατανοήσετε ηχογραφημένο υλικό όπως ανακοινώσεις και διαλόγους πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε τις παρεχόμενες πληροφορίες και να αξιολογείτε τις στάσεις και τις προθέσεις των ομιλητών.

Speaking (Παραγωγή Προφορικού Λόγου): έως 10 λεπτά

Στην ενότητα αυτή εξετάζονται ζεύγη υποψηφίων οι οποίοι θα πρέπει να συμμετέχουν σε συζήτηση κάνοντας απλές ερωτήσεις και απαντώντας αντίστοιχα αναπτύσσοντας θέματα που αφορούν προτιμήσεις και αντιπάθειές τους.
 

Παροχές για υποψηφίους

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μία ποικιλία βοηθητικού υλικού που προσφέρεται στη σελίδα Candidate Support του Cambridge ESOL. Αυτό περιλαμβάνει ένα μικρό εγχειρίδιο, πληροφορίες για υποψηφίους και υποδείγματα θεμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ηχογραφημένο υλικό για την ενότητα κατανόησης προφορικού λόγου.
 

Βαθμολόγηση

Κάθε εξεταστική ενότητα αντιστοιχεί βαθμολογικά στο 25% επί του συνολικού βαθμού.

Υπάρχουν δύο βαθμίδες επιτυχίας, οι Pass και Pass with Merit.

Οι υποψήφιοι που δεν φτάνουν κάποια από τις παραπάνω βαθμίδες κατατάσσονται στις βαθμίδες Narrow Fail ή Fail.

Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν αναλυτικό δελτίο απόδοσης για κάθε εξεταστική ενότητα.

Πιστοποιητικά απονέμονται σε υποψηφίους που κατατάσσονται μεταξύ των βαθμίδων Pass και Pass with Merit. Τα πιστοποιητικά του Cambridge ESOL ισχύουν εφ’όρου ζωής.

Τα γραπτά των υποψηφίων αποστέλλονται στο Cambridge ESOL για διόρθωση και βαθμολόγηση και τα αποτελέσματα αποστέλλονται πίσω στα εξεταστικά κέντρα. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματά σας, απευθυνθείτε στην english4U.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα τους στη σελίδα Cambridge ESOL Results Online
 

Εγγραφείτε για την εξέταση

Απευθυνθείτε στην english4U για να σας δώσουμε πληροφορίες για τα εξέταστρα, τις ημερομηνίες εξέτασης και άλλες σχετικές πληροφορίες. Δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή απευθείας στο Cambridge ESOL.

Ημερομηνίες εξετάσεων

 
close